Μια νέα προσέγγιση για την Ελλάδα Οικοθεραπεία για άτομα με διαταραχές κατάχρησης ουσιών.


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 630 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Η οικοθεραπεία αποτελεί μια, επίσημη πλέον, μορφή θεραπευτικής αγωγής, η οποία περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα υπαίθριων δραστηριοτήτων που έχουν ευεργετικές επιπτώσεις στην ανθρώπινη ψυχολογία, την υγεία και την ευεξία.

Παρά τις αποδεδειγμένα θετικές επιπτώσεις της στις διαταραχές υγείας, η μέθοδος αυτή εξακολουθεί να μην χρησιμοποιείται στον τομέα των διαταραχών κατάχρησης ουσιών στην Ευρώπη.

Στόχος του ευρωπαϊκού προγράμματος «Eco-Therapy για άτομα με διαταραχές κατάχρησης ουσιών», το οποίο υλοποιεί στην Ελλάδα το ΚΜΟΠ, είναι η ανάπτυξη και ενίσχυση των δεξιοτήτων των επαγγελματιών για την καλύτερη υποστήριξη ατόμων με προβλήματα εθισμού, εισάγοντας τη μέθοδο της οικοθεραπείας σε ιδρύματα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ) και κέντρα θεραπείας.

Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται η ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού και διαδραστικών εκπαιδευτικών πόρων στον τομέα της οικοθεραπείας για κέντρα εκπαίδευσης και θεραπείας, εκπαιδευτές και συμβούλους.

Ήδη έχει δημιουργηθεί ένας Οδηγός ο οποίος περιγράφει τα οφέλη και τις βέλτιστες πρακτικές για τη χρήση της οικοθεραπείας, ενώ παρέχει και πρακτικές κατευθυντήριες γραμμές για την παροχή μαθημάτων επαγγελματικής κατάρτισης στην οικοθεραπεία.

Μπορείτε να δείτε μια σύνοψη του Οδηγού στην συνέχεια

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab