1ο Διεθνές Φεστιβάλ Γελοιογραφίας με θέμα τους Κοιν. Συνεταιρισμούς


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 12χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 640 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


1ο Διεθνές Φεστιβάλ Γελοιογραφίας με θέμα τους Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς – και όχι μόνο
21 – 25 Νοεμβρίου
Παπάγου 7, Χαλάνδρι στο κέντρο της πόλης.
Η είσοδος για όλες τις ημέρες είναι ελεύθερη.

212 σκιτσογράφοι 49 χώρες 5 ήπειροι
Έκθεση 135 γελοιογραφιών από σύνολο 550 έργων.
Εγκαίνια – Βραβεύσεις
Σάββατο 22/11 στις 20.00 το βράδυ

Παράλληλες Δράσεις

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Together»
Γαλλία, Πολωνία, Ιταλία, Ισπανία: Οι επιχειρήσεις στα χέρια των εργαζομένων
Σάββατο 22/11 και ώρα 19:00

Συνεταιριστικά Φροντιστήρια στην Ελλάδα
Αττική: Πετυχημένα παραδείγματα συνεργατισμού στον χώρο της εκπαίδευσης.
Κυριακή 23/11 και ώρα 17:00

Προβολή του ντοκιμαντέρ του Εξάντα «Εl sistema: Σώζοντας ζωές»
Βενεζουέλα: Όταν οι φτωχοί άνθρωποι δεν έχουν φτωχή κουλτούρα.
Κυριακή 23/11 και ώρα 18:30

Δημιουργία παιδικής συμφωνικής ορχήστρας στην πόλη
Χαλάνδρι: Συζήτηση για τα πρώτα βήματα της πρωτοβουλίας.
Κυριακή 23/11 και ώρα 19:30

Crowdfunding: Επιχειρούμε αλλιώς, χρηματοδοτούμαστε αλλιώς
Χαλάνδρι: Συζήτηση για το τι μπορεί να σημαίνει χρηματοδότηση «από τα κάτω»
Δευτέρα 24/11 και ώρα 19:00

Διοργάνωση

Συνεταιρισμός Γονέων Χαλανδρίου
Οργάνωση και υποστήριξη συνεταιριστικών δράσεων

CoopLife.org
Διεθνής κόμβος επικοινωνίας και προβολής συνεταιρισμών

festival-poster

Ξεκινάει την Παρασκευή 21/11 το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Γελοιογραφίας με θέμα τους Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς – και όχι μόνο.

Η δημιουργία και προώθηση του Φεστιβάλ έγινε μέσα από τις ηλεκτρονικές σελίδες του www.cooplife.org, της ηλεκτρονικής εφημερίδας του συνεταιρισμού μας η οποία έχει σκοπό τη συγκέντρωση και διάδοση πληροφοριών από όλο τον πλανήτη πάνω στα ζητήματα που αφορούν την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία: από την αλληλέγγυα δράση των συνεταιρισμών που ενισχύουν τους ανθρακωρύχους στο Kentucky των ΗΠΑ και τους κοινωνικούς συνεταιρισμούς της Κούβας, μέχρι τους συνεταιρισμούς ψαράδων της Αυστραλίας, και τις συνεταιριζόμενες γυναίκες της Παλαιστίνης.

Η παρουσίαση των έργων θα διαρκέσει 5 ημέρες, από την Παρασκευή 21/11 μέχρι και την Τρίτη 25/11, στις εγκαταστάσεις της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χαλανδρίου, Παπάγου 7, 2ος όροφος, στο κέντρο της πόλης.

Τα επίσημα εγκαίνια του Φεστιβάλ, όπως και οι βραβεύσεις, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 22/11 στις 7.00 το βράδυ.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Σάββατο 22/11 και ώρα 19:00

Προβολή της ταινίας «Together» παραγωγής της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών – CECOP (μεταφρασμένη στα Ελληνικά από το δίκτυο Κ).

Πρόκειται για την ιστορία του εργοστασίου Fonderie de l’ Aisne, ενός από τα 150 εργοστάσια που έχουν περάσει στα χέρια των εργαζομένων τους στη Γαλλία, του εμφιαλωτήριου νερού Muszynianka στην Πολωνία, των κοινωνικών συνεταιρισμών ένταξης και φροντίδας SIS στο Μιλάνο της Ιταλίας, και του συνεταιριστικού κολοσσoύ της Mondragon των 83.000 εργαζομένων στη χώρα των Βάσκων στην Ισπανία.

Κυριακή 23/11 και ώρα 17:00

Παρουσίαση του συνεταιριστικού φροντιστηρίου στο Χαλάνδρι και συζήτηση με εκπροσώπους άλλων πετυχημένων συνεταιριστικών εγχειρημάτων.

Κυριακή 23/11 και ώρα 18:30

Προβολή του ντοκιμαντέρ του Εξάντα «Εl sistema: σώζοντας ζωές»

Η συγκλονιστική ιστορία που εξελίσσεται από το 1975 στη Βενεζουέλα όπου η μουσική χρησιμοποιείται για να σώζει τα παιδιά από την εγκληματικότητα και τη φτώχεια και που έχει δημιουργήσει πάνω από 350 συμφωνικές ορχήστρες.

Θα ακολουθήσει συζήτηση για τη δημιουργία παιδικής συμφωνικής ορχήστρας στην πόλη με βάση την πρωτοβουλία που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Δευτέρα 24/11 και ώρα 19:00

Συζήτηση με θέμα «Οι ανάγκες οικονομικής ενίσχυσης της δράσης του Συνεταιρισμού Γονέων και το παράδειγμα της χρηματοδότησης ‘από τα κάτω’ μέσω της πλατφόρμας crowdfunding StartSomeGood ως τμήμα της διεθνούς καμπάνιας για την χρηματοδότηση της δημιουργίας του 1ου Συνεταιριστικού παιδικού σταθμού στην Αττική».

Η είσοδος για όλες τις ημέρες είναι ελεύθερη.

O οποιοσδήποτε μπορεί να συμμετάσχει στην ψηφοφορία για το βραβείο κοινού της έκθεσης μέσω του ακόλουθου συνδέσμου: http://www.cooplife.org/index.php/international-cooperative-cartoon-festival.