Η Πανελλήνια Ένωση Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (δείτε εδώ) σας προσκαλεί κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα στις 19:00  στην ανοιχτή  Συνάντηση ΚοινΣΕπ  με θέματα συζήτησης την ανάπτυξη Δικτύωσης και Συνεργασιών ανάμεσα σε φορείς Κ.Αλ.Ο. Zoom Meeting Room - Meeting ID: 449 455 0269 - Passcode: koinsep


Alpha Bank: Επέκταση προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και δημιουργία νέων


Αγοράστε τα αγαπημένα σας προϊόντα από τους χορηγούς μας και υποστηρίξτε μαςΕάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 8χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 480 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Εσύ έχεις ενημερωθεί για την Πανελλήνια Ένωση Φορέων Κοινωνικής Οικονομίας;


Σε δράσεις κοινωνικής προσφοράς με σκοπό την υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων αλλά και ιδρυμάτων και φορέων που σχετίζονται με την παιδεία και τον πολιτισμό, εστιάζει τα τελευταία χρόνια η Alpha Bank, η οποία ανταποκρίνεται και σε έκτακτες ανάγκες έπειτα από φυσικές καταστροφές, όπως αυτές που συνέβησαν πέρυσι σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Η Τράπεζα σχεδιάζει παράλληλα την επέκταση των υφιστάμενων προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας και τη δημιουργία νέων, όπως είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, “Πρακτορείο 104,9 FM”, η Senior officer Διεύθυνσης Μάρκετινγκ και Δημοσίων Σχέσεων της Alpha Bank, Σύλβια Κουρκουλή.

“Ανταποκρινόμαστε σε έκτακτες φυσικές καταστροφές, όπως αυτές που δυστυχώς συνέβησαν φέτος σε αρκετές περιοχές της χώρας και προσφέραμε ανθρωπιστική βοήθεια όπως φαγητό και ρουχισμό. Με το πρόγραμμα “Μαζί, με στόχο την υγεία”, ουσιαστικά πηγαίνουμε ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό και μηχανήματα σε νησιά σε όλη την Ελλάδα” ανέφερε η Senior officer της Διεύθυνσης Μάρκετινγκ και Δημοσίων Σχέσεων της Alpha Bank.

H κ. Κουρκουλή επισήμανε το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, η τράπεζα εστιάζει σε δράσεις κοινωνικής προσφοράς με σκοπό την υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων αλλά και την ενίσχυση Ιδρυμάτων και φορέων που σχετίζονται με την παιδεία. “Δύο φορές το χρόνο συλλέγουμε τρόφιμα και σχολικά είδη τα οποία πηγαίνουν σε ιδρύματα, κοινωνικά παντοπωλεία. Στο ίδιο πνεύμα προσπαθούμε να βοηθούμε παιδιά που φιλοξενούνται σε ιδρύματα, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν παιδικές θεατρικές παραστάσεις, να επισκεφτούν Μουσεία και χώρους πολιτισμού” επισήμανε η κ. Κουρκουλή.

“Στα τέλη του 2017, η Alpha Bank ανέλαβε χορηγός εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης όπου και εδώ θα οργανώσουμε επισκέψεις παιδιών από διάφορα ιδρύματα” συμπλήρωσε.

Η Alpha Bank υποστηρίζει τη MOUSA- Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, η οποία επισκέπτεται παιδιά που φιλοξενούνται σε ιδρύματα και χαρίζει στιγμές χαράς και ψυχαγωγίας. Πρόσφατα, ο Λευκός Πύργος καθαρίστηκε από συνθήματα, χάρη στο πρόγραμμα “οι φθορές που πληγώνουν”.

“Πέρσι αντίστοιχα είχαμε καθαρίσει το Βασιλικό Θέατρο και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη, όπως και το Ωδείο Αθηνών” σημείωσε η κ. Κουρκουλή.

Επίσης, με τη σύμπραξη της Alpha Bank, “τρέχει” στη Θεσσαλονίκη, το πρόγραμμα “Ξαναδίνουμε λάμψη στη Νέα Παραλία”.

“Από το 2016 ξεκίνησε η συνεργασία μας με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, στον οποίο προσφέραμε ένα μηχάνημα καθαρισμού και αποκατάστασης γκράφιτι. Το μηχάνημα χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά στο πλαίσιο του προγράμματος “Ξαναδίνουμε λάμψη στη Νέα Παραλία” όπου σε συνεργασία με το Κολλέγιο Ανατόλια και τη ΧΑΝΘ, ομάδες εθελοντών ξεκίνησαν και θα συνεχίσουν και στο μέλλον να καθαρίζουν φθορές” εξήγησε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Έρευνα Τρέχουσας Κατάστασης ΚοινΣΕπ 2021 πές μας τα προβλήματα σου 


Εάν σε κάποια μας σελίδα δεν δουλεύει η φόρμα επικοινωνίας παρακαλώ στείλτε μήνυμα από εδώ


Χρήσιμα που πρέπει να διαβάσεις για την δική σου ενημέρωση!