(L) Ποιες είναι οι καλύτερες επιχειρηματικές συμβουλές 7 διάσημων CEO’s;


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 630 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί δρόμοι που οδηγούν στην ευτυχία, αλλά οι κορυφαίοι επιχειρηματίες μοιράζονται ένα κοινό μυστικό: ποτέ δεν ξεχνούν τις πολύτιμες συμβουλές που άκουσαν από τους μέντορές τους. Συγκεντρώσαμε τις καλύτερες συμβουλές 7 επιτυχημένων CEO’s και σας τις παρουσιάζουμε.
 1. Προσπάθησε για το καλύτερο
Ο Πρόεδρος, Διευθυντής και CEO της Middlesex Water Company, Dennis Doll, αναφέρει πως η καλύτερη συμβουλή του ήρθε από ένα βιβλίο. Παρόλο που δεν μπορεί να θυμηθεί τον τίτλο ή τον συγγραφέα, μια φράση έμεινει βαθιά χαραγμένη στο μυαλό του- “Ποτέ μην σταματάς να κάνεις αίτηση για τη δουλειά”. Ο Doll αναφέρει πως αυτές οι λέξεις τον βοηθούν να παραμένει παθιασμένος και συγκεντρωμένος, δύο αρετές απολύτως απαραίτητες στο επιχειρείν.
 2. Να είσαι αυθεντικός
“Η προσωπική ακεραιότητα ήταν η βασικότερη αξία του πατέρα μου”, αναφέρει ο Peter Holt, CEO του The Joint Corp. “Η καλύτερη επιχειρηματική συμβουλή που μου έδωσε είναι πως κάθε στιγμή στη ζωή μας είναι μια ευκαιρία να επηρεάσουμε τους άλλους και πως η αυθεντικότητα είναι ο λόγος που άλλοι μπορεί να μας ακολουθήσουν“. Δεν είναι πάντα εύκολο να παραμείνεις προσγειωμένος καθώς αντιμετωπίζεις τα πάνω και τα κάτω της ζωής των επιχειρήσεων, αλλά ο Holt συμβουλεύει πως το να παραμένεις πιστός στον εαυτό σου μακροπρόθεσμα αποδίδει.
 3. Δώσε το καλό παράδειγμα
Ο Robert D’Loren, Πρόεδρος και CEO της Xcel Brands, μοιράζεται μαζί μας ένα μυστικό που έμαθε χρόνια πριν: ” Ο Hugh McCall ήταν ο ιδρυτής της Τράπεζας της Αμερικής. Είχα την ευκαιρία να τον συναντήσω και του ζήτησα να μου περιγράψει την ηγεσία. Εκείνος ανέφερε: Ηγεσία είναι το να κάνεις τους ανθρώπους να κάνουν το σωστό. Management είναι το να τους πείθεις να το κάνουν σωστά. Να είσαι ηγέτης”. Οι αγαπημένες ρήσεις του McCall τονίζουν τη σημασία του να παραμένεις πιστός στις αξίες σου και να δίνεις το καλό παράδειγμα.
 4. Να εμπιστεύεσαι αλλά πάντα να ελέγχεις
“Πρέπει να εμπιστεύεσαι την πληροφορία, την προοπτική ή τη γνώμη που σου δίνουν αλλά πάντα να διαθέτεις το χρόνο να τα ελέγχεις ο ίδιος”, αναφέρει ο Juergen Stark, CEO της Turtle Beach Corporation. O Stark αναφέρει πως τη συμβουλή αυτή του την έδωσε ο Greg Brown, πρώην CEO της Motorola Solutions. Είναι προφανές αλλά δεν είναι πάντα εύκολο να αποφασίσεις τι μπορείς να εμπιστεύεσαι και τι πρέπει να ελέγξεις. Η εξαιρετική ηγεσία απαιτεί το να βρίσκεις ισορροπία ανάμεσα στο να ακους το ένστικτό σου και να τσεκάρεις τις λεπτομέρειες.
 5. Να αναλαμβάνεις την ευθύνη
Ο Michael Kauffman, CEO της Karyopharm Therapeutics, αναφέρει τη συμβουλή που έλαβε από το πρώην αφεντικό του, στην εταιρία Millennium Predictive Medicine. “Όταν αναλαμβάνεις ένα πρότζεκτ και όταν έχεις ένα σκοπό στο επιχειρείν, δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Δεν μπορείς να ρίξεις τις ευθύνες σε άλλους. Είναι αποκλειστικά δική σου ευθύνη ακόμη και αν η κυριαρχία σου είναι περιορισμένη”. O Kauffman αναφέρει πως η αποφασιστικότητα και το ανελέητο κυνήγι των στόχων τελικά θα σε οδηγήσουν στην επιτυχία.
 6. Αναζήτησε καλούς συνεργάτες
Ο CEO της εταιρίας Harris & Harris, Doug Jamison, αναφέρει πως ποτέ δεν θα ξεχάσει τη συμβουλή που του έδωσε ο ιδρυτής της εταιρίας. “Δεν μπορείς να κάνεις μια επιτυχημένη επιχείρηση με κακούς ανθρώπους”. Ο Jamison, αναφέρει πως το να βρεις ανοιχτόμυαλους και συμβατούς με σένα στη σκέψη συνεργάτες είναι ο δρόμος της επιτυχίας. Είναι πολύ πιο δύσκολο να συνεργάζεσαι με ανθρώπους που δεν έχουν τα ίδια κίνητρα και στόχους με σένα, γι αυτό αναζήτησε τους κατάλληλους και θριαμβεύστε μαζί.
 7. Να έχεις πάντα σχέδιο
Ο Jim McCann, που ήταν CEO στο 1-800-Flowers.com ως τον Ιούνιο του 2016, μοιράζεται μαζί μας μια συμβουλή που αποκόμισε όσο εργαζόταν στις κοινωνικές υπηρεσίες: “Να έχεις πάντα ένα σχέδιο. Όχι για όλη σου τη ζωή, αλλά για την ημέρα που διανύεις”. Ο McCann, αναφέρει πως έκτοτε δίνει μεγάλη βαρύτητα σε αυτή τη φράση. Έτσι, έχεις την αίσθηση πως προχωράς προς τον στόχο σου χωρίς να χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλο ταυτόχρονα.
 *Αυτό το άρθρο δημοσιεύεται σε συνεργασία με το CEOWORLD magazine