FaceBook Twitter

ΔΙΚΤΥΟ - Κοιν.Σ.Επ. | Η Μοναδική ενημερωτική πύλη για τις δράσεις των Κοιν. Συν. Επιχειρήσεων όλης της Ελλάδας - από τον Δεκέμβρη του 2012 σας βοηθούμε στα πρώτα σας βήματα και όποτε μας χρειάζεστε! Με την υποστήριξη κοινωνικών επιχειρήσεων και εθελοντών για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα | Επικοινωνία


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 5χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 100 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ

Η ιστοσελίδα μας είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένης δομής για συνεργασία στην προώθηση την στήριξη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα με την αναγνωρισιμότητα και την υποστήριξη που έχει προσφέρει από το 2012 στον χώρο. Ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ.

Οφείλετε να κατανοήσετε τους εργαζόμενούς σας.
Σε πρόσφατη έρευνα γνώμης ζητήσαμε από εκατοντάδες μάνατζερ επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο να μας πουν ποιες θεωρούν ότι είναι οι κρισιμότερες ηγετικές δεξιότητες. Τέσσερις εξ’ αυτών ξεχώρισαν: η επίδειξη ακεραιότητας, η διαχείριση της πολυπλοκότητας, η ενθάρρυνση της συμμετοχής, και η στρατηγική δράση.

Φαίνεται ότι οι ηγέτες που μπορούν να υιοθετήσουν και να ενθαρρύνουν αυτές τις ικανότητες μπορούν να οικοδομήσουν ισχυρότερους δεσμούς μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων, δίνοντας έτσι ώθηση στην απόδοσή τους.

Αλλά σε τι συνίστανται αυτές οι δεξιότητες, και πώς αποκτώνται;

Δράστε στρατηγικά

Αμφισβητήστε ακόμα και τις ίδιες σας τις απόψεις και επιδιώξτε να συγκεντρώσετε πληροφορίες που να αντιτίθενται στην αντίληψή σας. Αναζητήστε άτομα με ποικίλες εμπειρίες για να επανδρώσουν τις ομάδες σας, και βγείτε εκτός γραφείου για να συλλέξετε πολύτιμες νέες οπτικές.

Επιδείξτε ακεραιότητα

Δείξτε ανιδιοτέλεια και αναλάβετε την ευθύνη για όλες τις αποφάσεις σας και τις ενέργειες της ομάδας σας. Διατηρήστε την πόρτα ανοιχτή για σχόλια και παρατηρήσεις, και ορίστε εσείς το καλό παράδειγμα για να το ακολουθήσει η ομάδα σας.

Διαχειριστείτε την πολυπλοκότητα

Παρατηρείστε στενά το περιβάλλον σας για να εντοπίσετε τάσεις και ενδείξεις μιας εν δυνάμει αποδιοργανωτικής αλλαγής. Ενσωματώστε διαδικασίες που θα βοηθήσουν την ομάδα σας να αντιδράσει γρήγορα, και μην ξεχνάτε ότι ακόμα και φαινομενικά ασήμαντες αποφάσεις μπορούν να έχουν πολλαπλάσια επίδραση σε όλη την επιχειρηματική σας δραστηριότητα.

Εμπνεύστε την εμπλοκή των εργαζομένων σας

Δημιουργήστε διασυνδέσεις μεταξύ των αξιών των εργαζομένων σας κι εκείνων του οργανισμού σας. Αντιληφθείτε τους εργαζομένους σας ως άτομα, και βρείτε τρόπους να συνδέσετε τις αξίες και τα ενδιαφέροντά τους με τη δουλειά τους. Γενικά, καλλιεργήστε ένα περιβάλλον εργασίας που να ενσωματώνει τη διαφορετικότητα και την αποδοχή των ιδεών των άλλων.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι καθώς ο κόσμος των επιχειρήσεων εξελίσσεται, θα εξελίσσεται μαζί του και οι ικανότητες εκείνες που είναι απαραίτητες για την επιτυχία. Όμως, οι ηγέτες εκείνοι που θα μπορέσουν να τελειοποιήσουν αυτές τις τέσσερις ικανότητες θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν τη σύνθετη πραγματικότητα για να δημιουργήσουν νέες ενδιαφέρουσες ευκαιρίες.

fortune.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Χρήσιμα που πρέπει να διαβάσεις για την δική σου ενημέρωση!

Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo 

Comments

comments

© 8963 ΔΙΚΤΥΟ – Κοιν.Σ.Επ. · Subscribe: RSS Twitter · WordPress Theme designed by Theme Junkie
?

?

DownLoad Android App

?
Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. More Info | Close
Close

Σας βοηθούμε στην σύσταση της ΚοινΣεπ σας δείτε εδώ!

καλέστε για ενημέρωση σε ένα από τα τηλέφωνα εδώ 69310.25400 - wind / 6956.6956.66 - vodafone
η στείλτε μήνυμα από εδώ για κάθε σας απορία η ανάγκη βοήθειας στην σύσταση της ΚοινΣΕπ σας

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Προσοχή – ΔΕΝ έχουμε καμία οργανική σχέση με το Υπουργείο Εργασίας

images

Monthly Stats 2012 - 2017