FaceBook Twitter

ΔΙΚΤΥΟ - Κοιν.Σ.Επ. | Η Μοναδική ενημερωτική πύλη για τις δράσεις των Κοιν. Συν. Επιχειρήσεων όλης της Ελλάδας - από τον Δεκέμβρη του 2012 σας βοηθούμε στα πρώτα σας βήματα και όποτε μας χρειάζεστε! Με την υποστήριξη κοινωνικών επιχειρήσεων και εθελοντών για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα | Επικοινωνία


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 5χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 100 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ

Η ιστοσελίδα μας είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένης δομής για συνεργασία στην προώθηση την στήριξη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα με την αναγνωρισιμότητα και την υποστήριξη που έχει προσφέρει από το 2012 στον χώρο. Ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ.

Μεγάλους ηγέτες δεν συναντάμε συχνά. Μπορούν αν αναδυθούν οπουδήποτε υπάρχει μια ομάδα –σε έναν εργασιακό χώρο, σε μια αθλητική ομάδα, στις φιλίες και στους κοινωνικούς κύκλους, στις οικογένειες– οπουδήποτε. Κι όσο κι αν προσπαθήσουμε, δεν θα μπορέσουμε να τους ανακαλύψουμε μέσα από ένα βιογραφικό, όσο σωστό κι αν είναι. Να μερικά χαρακτηριστικά για να μπορέσετε να τους ξεχωρίσετε:

1. Νοιάζονται πραγματικά για την επιτυχία των άλλων
Οι μεγάλοι ηγέτες θα κάνουν ό,τι μπορούν για να κρατήσουν το δρόμο προς την επιτυχία ανοιχτό για όλους. Στους χώρους εργασίας θα βοηθήσουν στην πνευματική και επαγγελματική ανάπτυξη των εργαζομένων και θα προσφέρουν οι ίδιοι ευκαιρίες προς αυτή την κατεύθυνση.

2. Λένε «Ναι, και…» αντί «Ναι, αλλά…»
Πριν υλοποιήσουν κάποια ιδέα, μπορούν να αναγνωρίσουν τη δουλειά που πρέπει να γίνει.

3. Είναι ανοιχτοί σε νέες ιδέες – και όχι μόνο τη δική τους
Το να μπορεί κανείς να πει «όχι» είναι σημαντικό, αλλά εάν χρησιμοποιείται πάρα πολύ γρήγορα ή πολύ συχνά, θα καταπνίξει τη δημιουργικότητα. Οι μεγάλοι ηγέτες υποστηρίζουν τις νέες ιδέες και είναι εκείνοι που θα κάνουν τις ενέργειες για να εξελιχθούν οι ιδέες αυτές.

4. Είναι συναισθηματικά ανοιχτοί – αλλά με επαγγελματικό τρόπο
Θα δείξουν τον ενθουσιασμό τους, αλλά και την απογοητευσή τους. Θα γιορτάσουν τις νίκες και θα συμπαρασταθούν στις αποτυχίες. Κατά καιρούς μπορεί να απογοητευτούν ή να γίνουν εύθραστοι και τότε θα ζητήσουν συγγνώμη. Επαγγελματισμός μέσα από μια ανθρώπινη διάσταση. Ο ιδανικός συνδυασμός.

5. Εκτιμούν τους άλλους – και οι άλλοι αισθάνονται αναγνώριση
Οι μεγάλη ηγέτες δίνουν γρήγορα θετική ανατροφοδότηση. Λόγω του τρόπου που διοικούν, οι εργαζόμενοι αισθάνονται σαν να συνεργάζονται μαζί τους και όχι σαν να δουλεύουν για εκείνους. Οι άνθρωποι εργάζονται πιο αποτελεσματικά όταν ξέρουν ότι κάποιος τους προσέχει και τους παρατηρεί.

6. Είναι ταπεινοί
Όταν τα πράγματα πάνε άσχημα, θα κατηγορούν πρώτα τον εαυτό τους. Όταν τα πράγματα πάνε καλά, θα χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των γύρω τους. Οι ηγέτες που έχουν καλή αυτο-αντίληψη, κάνουν περισσότερη αυτοκριτική και είναι ταπεινοί, σύμφωνα με νέες έρευνες.

7. Δεν είναι ποτέ επιθετικοί
Οι επιθετικοί ηγέτες μπορεί να οδηγήσουν μια ολόκληρη ομάδα σε σύγκρουση. Η παραγωγικότητα μειώνεται, καθώς η έμφαση μετατοπίζεται στην αντιμετώπιση της σύγκρουσης και απομακρύνεται από τις καλές επιδόσεις.

8. Νοημοσύνη με εντιμότητα
Η νοημοσύνη είναι σημαντική, αλλά δεν αρκεί από μόνη της. Υπάρχουν πολλοί ευφυείς ηγέτες που έχουν πάρει κακές αποφάσεις. Όταν ένας έντιμος ηγέτης παίρνει μια απόφαση, ακόμα και αν η απόφαση αυτή δεν είναι πολύ αρεστή από τους υπολοίπους, τελικά θα γίνει αποδεκτή από τους υπολοίπους και δεν θα προκληθούν τεράστιες αναταραχές.

9. Είναι συμπαθητικοί
Οι άνθρωποι δεν θα ακολουθήσουν ηγέτες που δεν τους αρέσουν. Ένας συμπαθητικός ηγέτης θα εμπνεύσει και άλλους προς την βέλτιστη απόδοση. Οι ηγέτες μπορούν να είναι μορφωμένοι και εντυπωσιακοί, αλλά, αν δεν είναι συμπαθητικοί, η επιρροή τους θα είναι περιορισμένη. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι άνθρωποι θα κάνουν όσα χρειάζεται να γίνουν και τίποτα περισσότερο.

10. Δουλεύουν κι εκείνοι
Έχουν δουλέψει στο παρελθόν. Ξέρουν πώς γίνεται η δουλειά. Οι ηγέτες ποτέ δεν αισθάνονται τόσο σημαντικοί, ώστε απλώς να επιβλέπουν πώς λειτουργούν τα πράγματα. Αν χρειαστεί, θα αναλάβουν δράση.

edujob.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Χρήσιμα που πρέπει να διαβάσεις για την δική σου ενημέρωση!

Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo 

Comments

comments

© 1097 ΔΙΚΤΥΟ – Κοιν.Σ.Επ. · Subscribe: RSS Twitter · WordPress Theme designed by Theme Junkie
?

?

DownLoad Android App

?
Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. More Info | Close
Close

Σας βοηθούμε στην σύσταση της ΚοινΣεπ σας δείτε εδώ!

καλέστε για ενημέρωση σε ένα από τα τηλέφωνα εδώ 69310.25400 - wind / 6956.6956.66 - vodafone
η στείλτε μήνυμα από εδώ για κάθε σας απορία η ανάγκη βοήθειας στην σύσταση της ΚοινΣΕπ σας

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Προσοχή – ΔΕΝ έχουμε καμία οργανική σχέση με το Υπουργείο Εργασίας

images

Monthly Stats 2012 - 2017