Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός του έργου E-Trairning Centre for Social Enterprises για start-up Κοινωνικές Επιχειρήσεις με έπαθλο 1250 ευρώ


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 12χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 640 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Σε καλωσορίζουμε στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό του έργου E-Trairning Centre for Social Enterprises (ETC4SE) για start-up κοινωνικές επιχειρήσεις, με τίτλο «Σκέψου Κοινωνικά, Δράσε Επιχειρηματικά». Μέσω του διαγωνισμού σου δίνεται η ευκαιρία να αναπτύξεις τις επιχειρηματικές σου ικανότητες, και να αποκτήσεις νέα γνώση και έμπνευση.

Διαγωνίσου με την ιδέα σου, ωφελήσου από την επαφή σου με ειδικούς και επιχειρηματίες και μεγάλωσε το δίκτυό σου. Η ιδέα σου μπορεί να ταξιδέψει και εκτός συνόρων, να αναμετρηθεί με άλλες ιδέες και προτάσεις από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και να νικήσει. Πάρε μέρος στο διαγωνισμό, δέξου την πρόκληση!

Το έργο ETC.4SE χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ και στοχεύει στη δημιουργία εκπαιδευτικών πόρων και εργαλείων που θα βοηθήσουν υφιστάμενους και μελλοντικούς επιχειρηματίες στον κλάδο της κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Έχει παρατηρηθεί έλλειψη σχετικά με εξειδικευμένες εκπαιδευτικές ενότητες και υλικό καλών πρακτικών που να αναφέρονται σε πραγματικές επιχειρήσεις και να είναι σε θέση να βοηθήσουν τους επιχειρηματίες να αναπτύξουν νέες επιχειρήσεις που παράλληλα θα αντιμετωπίζουν κοινωνικές προκλήσεις. Αυτό είναι που στοχεύει να προσφέρει το έργο μας: ευκαιρίες για μάθηση που θα ενθαρρύνει νέους μακροχρόνια άνεργους να μπουν στον επιχειρηματικό κόσμο, να ξεκινήσουν μια επιχείρηση και να είναι κοινωνικά υπεύθυνοι.

 • Οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώνουν ένα ερωτηματολόγιο (Εδώ) με την ιδέα τους για επιχείρηση ή τον σκοπό της υπάρχουσας ΚΟΙΝΣΕΠ τους,
 • Οι αιτήσεις αξιολογούνται από εμπειρογνώμονες και επιλέγονται οι 10 πιο καινοτόμες ιδέες ή ΚΟΙΝΣΕΠ.
 • Αυτές οι 10 ιδέες θα παρουσιαστούν στην Αθήνα (έξοδα μετακίνησης πληρωμένα) σε πάνελ, όπου θα επιλέξουμε 2 φιναλιστ. Οι 2 φιναλίστ θα λάβουν από 1 tablet δώρο ή δωροεπιταγή από το Πλαίσιο.
 • Οι 2 φιναλίστ θα λάβουν ειδική εκπαίδευση από μέντορα και συμβουλευτική για 2 μήνες σχετικά με την κοινωνική επιχειρηματικότητα.
 • Οι 2 φιναλίστ (βλ βήμα 3) θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους / επιχειρήσεις τους, στον τελικό (πανελ) που θα γίνει τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα – με άλλους φιναλιστ από άλλες 4 χώρες. Ο νικητής της Αθήνας θα λάβει χρηματικό έπαθλο 1250 ευρώ.

Η ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Ο Διαγωνισμός του έργου ETC4SE «Σκέψου κοινωνικά, Δράσε επιχειρηματικά» αποτελείται από 5 στάδια που στόχο έχουν να αναδείξουν ταλαντούχους, επιχειρηματικά σκεπτόμενους μακροχρόνια άνεργους ή νέους κοινωνικούς επιχειρηματίες με λιγότερο από 2 χρόνια εμπειρίας, ώστε να τους βοηθήσει να αναπτύξουν τη δική τους κοινωνική επιχείρηση και να λάβουν τη θέση που τους αρμόζει στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι.

Τα Στάδια είναι τα εξής:

 • Κατάθεση των ιδεών online
 • Επιλογή των 10 καλύτερων ιδεών για συμμετοχή στην ημερίδα ανάδειξης των νικητών από την Ελλάδα
 • Ημερίδα ανάδειξης των νικητών από την Ελλάδα – επιλογή των φιναλίστ από την Ελλάδα
 • Προετοιμασία των φιναλίστ
 • Ημερίδα ανάδειξης των νικητών του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού

Στάδιο 1

Κατάθεση των ιδεών
Κατέθεσε μια σύνοψη της ιδέας σου για κοινωνική επιχείρηση και περιέγραψε:

 • Το πρόβλημα που θέλεις να αντιμετωπίσεις
 • Τις πιθανές λύσεις και αναμενόμενα αποτελέσματα.

Στάδιο 2

 • Επιλογή των 10 καλύτερων ιδεών

Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν από μια ομάδα ειδικών και εκπαιδευτών σε θέματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας σε εθνικό επίπεδο, και οι 10 περισσότερο υποσχόμενες ιδέες θα προκριθούν και θα παρουσιαστούν στην Ημερίδα ανάδειξης των νικητών από την Ελλάδα.

Στάδιο 3

 • Ημερίδα ανάδειξης των νικητών από την Ελλάδα

Οι συμμετέχοντες με τις 10 καλύτερες ιδέες – 5 από κάθε κατηγορία – θα προσκληθούν σε Ημερίδα στην Αθήνα για να παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε Επιτροπή ειδικών. Η Επιτροπή θα επιλέξει μεταξύ τους τις 2 ιδέες φιναλίστ – μία από κάθε κατηγορία – που θα λάβουν την κατάλληλη προετοιμασία (καθοδήγηση, κατάρτιση) ώστε να διαγωνισθούν στον τελικό τις ιδέες από τις λοιπές συμμετέχουσες χώρες (Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Πορτογαλία).

Στάδιο 4

 • Προετοιμασία των φιναλίστ

Οι 2 φιναλίστ από κάθε χώρα θα ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για τον τελικό στην Ελλάδα (Αθήνα). Θα λάβουν καθοδήγηση από επαγγελματίες μέντορες/συμβούλους και επιχειρηματίες σχετικά με την επιχειρηματική στρατηγική, τις πωλήσεις, το marketing και άλλες πτυχές της εκκίνησης και λειτουργίας μιας κοινωνικής επιχείρησης.

Στάδιο 5

 • Τελικός στην Ελλάδα

Οι 2 φιναλίστ από κάθε χώρα (Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Πορτογαλία) θα συναντηθούν στην Αθήνα για να παρουσιάσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες σε διεθνές επίπεδο