Τι πρέπει να γνωρίζεις για το πού να ανοίξεις μια καφετέρια


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 12χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 640 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


images
Η εξέταση των νομοθετικών παραμέτρων και η έρευνα αγοράς αποτελούν βασικούς παράγοντες στην επιλογή της τοποθεσίας στην οποία ένας επιχειρηματίας θα ανοίξει ένα κατάστημα εστίασης. Όπως τονίζει χαρακτηριστικά στο supply.gr η πρόεδρος του Συνδέσμου Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης (ΠΑΣΚΕΔΙ), κα Κωνσταντίνου, αν δεν υπάρχει γνώση των παραμέτρων που ορίζονται από τη νομοθεσία μπορεί κάποιος να ανοίξει ένα μαγαζί και μετά από λίγο καιρό να αναγκαστεί να το κλείσει, ενώ η έρευνα αγοράς είναι απαραίτητη καθώς η λειτουργία ενός καταστήματος διαφέρει από περιοχή σε περιοχή.

Όσον αφορά την επιλογή της ακριβούς τοποθεσίας αυτή από μόνη της δεν είναι αρκετή. Σύμφωνα με την κα Κωνσταντίνου, «το πέρασμα πάντως είναι καθοριστικό για να επιλέξουμε το σημείο, στο οποίο θα λειτουργήσουμε ένα κατάστημα εστίασης. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά ένα μέτριο κατάστημα».