Το υπουργείο Εργασίας για το πρόγραμμα των Κοιν.Σ.Επ στην Θεσσαλονίκη


Αγοράστε τα αγαπημένα σας προϊόντα από τους χορηγούς μας και υποστηρίξτε μαςΕάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 8χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 480 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Εσύ έχεις ενημερωθεί για την Πανελλήνια Ένωση Φορέων Κοινωνικής Οικονομίας;


imagesΣτη λειτουργία και προώθηση των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.) αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Πλακιωτάκης, στη διάρκεια ημερίδας που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στο συνεδριακό κέντρο “Νικόλαος Γερμανός” της Θεσσαλονίκης, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά πως στόχος των δράσεων είναι να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας.

Ο υφυπουργός ανέφερε πως “μέσα από το νέο εργαλείο φιλοδοξούμε να ωφεληθούν πάνω από 12.000 άνθρωποι” και πρόσθεσε: “Για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήδη λειτουργούν 65 Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, ο προϋπολογισμός του υπουργείου για το συγκεκριμένο μηχανισμό είναι 3,2 εκατ. ευρώ ενώ αναμένεται να ωφεληθούν 1.077 νέοι κοινωνικοί επιχειρηματίες”.

Ο κ. Πλακιωτάκης έδωσε στοιχεία και για την υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα: “Για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας λειτουργούν ήδη 34 Κοιν.Σ.Επ., ο προϋπολογισμός είναι 1.060.000 ευρώ και αναμένεται να ωφεληθούν 353 επιχειρηματίες. Για την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας λειτουργούν 4 Κοιν.Σ.Επ, ο προϋπολογισμός δράσης είναι 690.000 ευρώ και θα ωφεληθούν 230 νέοι κοινωνικοί επιχειρηματίες”.

Ωφελούμενοι θα είναι πολίτες που ανήκουν σε “ευάλωτες και ειδικές πληθυσμιακές ομάδες”, όπως άτομα με αναπηρία, πρώην χρήστες, οροθετικοί, αποφυλακισθέντες, άνεργοι νέοι, μακροχρόνια άνεργοι, αναλφάβητοι, κάτοικοι απομακρυσμένων ορεινών και νησιωτικών περιοχών, γυναίκες και άνδρες θύματα trafficking, άτομα με πολιτιστικές ιδιαιτερότητες, μετανάστες και πρόσφυγες.

Χαιρετισμό στην ημερίδα για τη λειτουργία περιφερειακών μηχανισμών υποστήριξης, ανάπτυξης και προώθησης των κοινωνικών μηχανισμών υποστήριξης απηύθυνε ο βουλευτής Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος μίλησε για ένα “σημαντικό εργαλείο, μια νέα έννοια, πολύ απαραίτητη σε μια περίοδο πολύ δύσκολη όσον αφορά την οικονομική και κοινωνική συγκυρία” υπογραμμίζοντας, παράλληλα, πως “θα αποτελέσει έναν πολιορκητικό κριό για να καταπολεμήσουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα της κοινωνίας που είναι η ανεργία”.

Έρευνα Τρέχουσας Κατάστασης ΚοινΣΕπ 2021 πές μας τα προβλήματα σου 


Εάν σε κάποια μας σελίδα δεν δουλεύει η φόρμα επικοινωνίας παρακαλώ στείλτε μήνυμα από εδώ


Χρήσιμα που πρέπει να διαβάσεις για την δική σου ενημέρωση!Η Πανελλήνια Ένωση Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (δείτε εδώ) σας προσκαλεί κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα στις 19:00  στην ανοιχτή  Συνάντηση ΚοινΣΕπ  με θέματα συζήτησης την ανάπτυξη Δικτύωσης και Συνεργασιών ανάμεσα σε φορείς Κ.Αλ.Ο. Zoom Meeting Room - Meeting ID: 449 455 0269 - Passcode: koinsep