(L) Λάθη στη διαχείριση του χρόνου που καταστρέφουν την παραγωγικότητα


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 12χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 640 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Για τους περισσότερους από εμάς, ο χρόνος δείχνει να μην είναι ποτέ αρκετός. Όλοι διαθέτουμε τις ίδιες 24 ώρες μέσα στη μέρα. Γιατί, όμως, ορισμένοι άνθρωποι καταφέρνουν να πετυχαίνουν πολύ περισσότερα από εμάς;
Η απάντηση έγκειται στην καλή διαχείριση του χρόνου. Εκείνοι που καταφέρνουν πολλά, γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά το χρόνο τους και αποφεύγουν τα συνηθισμένα λάθη που κάνουμε οι υπόλοιποι.
Για να μάθετε να κυριαρχείτε στο χρόνο σας αποφύγετε τις παγίδες που αναφέρονται ακολούθως:
1. Ένα DIY πρόγραμμα
Επιμένετε να ελέγχετε ή να κάνετε όλη τη δουλειά επειδή δεν εμπιστεύεστε κανέναν άλλο; Ήρθε η στιγμή να μάθετε την τέχνη του να λέτε «ναι» στον άνθρωπο και όχι στο αντικείμενο/καθήκον. Αυτή η ικανότητα θα σας βοηθήσει να επιβληθείτε στον εαυτό σας και να διαχειριστείτε το χρόνο σας .
2. Να λειτουργείτε χωρίς στόχο
Αν δεν έχετε ξεκάθαρους στόχους και προκαθορισμένους, θα συναντήσετε εμπόδια καθώς η δουλειά σας θα υστερεί σε σκοπό και κατεύθυνση. Όταν έχει κανείς στόχους, γνωρίζει ακριβώς πόσο σκληρά πρέπει να δουλέψει για να τους πετύχει. Αλλά όταν απλώς πηγαίνει από μέρα σε μέρα κάνοντας απλώς ό,τι έρχεται στο δρόμο του, καταλήγει σε ασήμαντα ή καθόλου αποτελέσματα.
3. Άστοχες προτεραιότητες
Ο ευκολότερος τρόπος να σπαταλήσει κανείς το χρόνο του είναι να μην είναι σε θέση να αναγνωρίσει τι είναι σημαντικό και επείγον. Όταν θέτει τα πάντα σε κατάσταση προτεραιότητας ως επείγοντα, δεν μπορεί να ασχοληθεί με αυτά που πραγματικά είναι σημαντικά. Να ξεκινάτε πάντα με αυτά που είναι μείζονος σημασίας. Βάλτε στην άκρη όλα τα επουσιώδη και θέστε σε προτεραιότητα οτιδήποτε σημαντικό.
4. Περισπασμός
Ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία για να κερδίζετε τον έλεγχο του χρόνου και να δίνετε τον καλύτερό σας εαυτό στη δουλειά είναι να ελαχιστοποιήσετε τους περισπασμούς και να διαχειριστείτε τις ενδεχόμενες ενοχλήσεις και διακοπές. Μάθετε να απενεργοποιείτε το τηλέφωνό σας και τις ειδοποιήσεις που λαμβάνετε από τα email σας και τα social media. Εξασκηθείτε στο να είστε επικεντρωμένοι σε αυτό που κάνετε και βελτιώστε την αυτοσυγκέντρωσή σας έτσι ώστε να μάθετε πώς να διαχειρίζεστε τους περισπασμούς.
5. Busy-ness
Μερικοί άνθρωποι σκέφτονται πως το να είναι πολυάσχολοι τους κάνει αυτόματα και παραγωγικούς. Ωστόσο, αυτό δεν τους βοηθά πάντα στο να είναι πιστοί στις προθεσμίες που έχουν. Η λέξη «πολυάσχολος» δεν είναι συνώνυμη της λέξης «αποτελεσματικός», οπότε καλό είναι να χαλαρώσετε.
6. Multi-tasking
Όταν προσπαθείτε να εργαστείτε πάνω σε πολλά καθήκοντα ταυτόχρονα, ένα είναι βέβαιο. Δεν δουλεύετε κανένα σωστά. Μια πιο αποτελεσματική προσέγγιση είναι να αφαιρείτε πράγματα από τη λίστα σας και να βάζετε ένα κάθε φορά θέτοντας του deadline. Έτσι, οι επιδόσεις σας και η παραγωγικότητά σας θα βελτιωθούν.
7. Αναβλητικότητα
Όταν αναβάλλετε σημαντικές εργασίες, νιώθετε ενοχές και στρες , ενώ αιωρείται μια αίσθηση απειλής. Στο τέλος καταλήγετε να διεκπεραιώνετε την εργασία σας αυτή μαζί με άλλες την τελευταία στιγμή, γεγονός που έχει αντίκτυπο στη συνολική σας επίδοση και την ποιότητα της εργασίας σας. Έτσι, φεύγετε από γραφείο χωρίς να νιώθετε ικανοποιημένοι από τον εαυτό σας.
http://www.ergonblog.gr

Discover more from ΔΙΚΤΥΟ ΚοινΣΕπ

Subscribe to get the latest posts sent to your email.