(L) Συμβουλές από τους πλουσιότερους του πλανήτη για να είσαι πιο παραγωγικός


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 12χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 640 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Elon Musk, Mark Zuckerberg και Bill Gates αποκαλύπτουν τον τρόπο που θα φέρει στο μάξιμουμ την παραγωγικότητά σου.

Η επιτυχία και η καριέρα είναι από εκείνα τα πράγματα στη ζωή που συνήθως δεν χαρίζονται, γι’ αυτό και απαιτούν πολλές ώρες σκληρής δουλειάς. Κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά όλοι όσοι έχουν διαπρέψει στον τομέα τους, ειδικά κάποιοι που έκαναν περιουσίες δισεκατομμυρίων και το όνομά τους έχει ήδη γραφτεί στην ιστορία.

Mark Zuckerberg, Bill Gates και Elon Musk δεν το βάζουν ποτέ κάτω, δουλεύουν 70 ώρες την εβδομάδα χωρίς να τους νοιάζει τι μέρα είναι και έχουν αναμφίβολα βάλει το λιθαράκι τους σε κάποιες απ’ τις πιο σημαντικές τεχνολογικές και κοινωνικές αλλαγές στον κόσμο.

Καθένας βέβαια έχει τον δικό του τρόπο και κουμπιά για να διατηρεί την παραγωγικότητά του. Απ’ το να φοράει κάθε μέρα το ίδιο t-shirt μέχρι να παίρνει τα δάση και τα βουνά, αυτές είναι κάποιες απ’ τις πιο ανορθόδοξες συνήθειες των τριών αυτών αντρών, που έχουν κάτι να σε διδάξουν για την επιτυχία.

Η απλότητα του Mark Zuckerberg

Για τον ιδρυτή του Facebook και τη μανία που έχει να φοράει συνεχώς γκρι κοντομάνικα και φούτερ έχουν γραφτεί πολλά, όμως τον βοηθά να παραμένει συγκεντρωμένος στη δουλειά του και να μην αναλώνεται στο τι θα φορέσει για να πάει στο γραφείο του. Αυτή η απλότητα ωστόσο τον συνοδεύει και σε άλλες πτυχές της ζωής του. Ο 31χρονος δισεκατομμυριούχος, σε αντίθεση με τους ομολόγους του σε άλλες εταιρείες – χρυσωρυχεία που οδηγούν πανάκριβα αυτοκίνητα, έχει ένα μαύρο Acura.

Παρότι, μάλιστα, αγόρασε πρόσφατα τρία ακίνητα γύρω απ’ το σπίτι του στο Palo Alto, λέγεται ότι έχει κρατήσει την κατοικία που έχει λίγα τετράγωνα μακριά απ’ τα γραφεία της εταιρείας, όπου υποτίθεται περνάει γύρω στις 15 ώρες την ημέρα.

«Νιώθω ότι δεν κάνω τη δουλειά μου αν ξοδεύω την ενέργειά μου σε πράγματα που είναι γελοία και επιπόλαια για τη ζωή μου, ώστε να την αφιερώνω όλη στο να δημιουργώ τα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες» είχε πει πέρυσι σε μια συνέντευξη.

Πώς ο Bill Gates κρατάει υπό έλεγχο τα email

Σε ένα παλιό blog του 2006 ο Bill Gates, που εκείνη την εποχή ήταν ακόμα CEO και επικεφαλής λογισμικού της Microsoft, μοιράστηκε με τον κόσμο το πώς έχει πλήρη έλεγχο του email του με μια απλή λύση που δεν ήταν άλλη από τρεις οθόνες.

Τότε λοιπόν λάμβανε καθημερινά γύρω στα 100 email. Σήμερα, έχοντας αφήσει τα βαριά καθήκοντα στον τεχνολογικό κολοσσό και διατηρώντας μόνο τη θέση του τεχνικού συμβούλου, αφιερώνοντας περισσότερο χρόνο στο φιλανθρωπικό του έργο, μπορεί να υποθέσει κανείς πως λαμβάνει ακόμη περισσότερα.

Για να έχει, λοιπόν, πλήρη εικόνα ανά πάσα στιγμή, στη μια οθόνη βλέπει τα εισερχόμενα, σε μια δεύτερη βλέπει αυτά τα οποία γράφει και σε μια τρίτη οθόνη βλέπει όλα τα άλλα παράθυρα που ανοίγει στο ίντερνετ. Έτσι μπορεί να κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα χωρίς να χάνει τη μπάλα. Και φυσικά πάντα απαντά με τη δέουσα προσοχή στα email που λαμβάνει.

Πέρα απ’ αυτά όμως κάθε χρόνο πηγαίνει σε ένα ThinkWeek στο δάσος για να χαλαρώσει διαβάζοντας βιβλία. Εκεί, μακριά από περισπασμούς, έχει επίσης τη δυνατότητα να καταστρώνει στρατηγικές για τα επιχειρηματικά του και μπαίνει σε ρυθμούς φουλ παραγωγικότητας.

Ο Elon Musk είναι ο άρχοντας του multitasking

Με τρεις επιτελικές θέσεις ως CEO της SpaceX, της Tesla Motors και επικεφαλής της SolarCity, πέντε παιδιά και ένα πραγματικό φιλόδοξο όραμα για το μέλλον της τεχνολογίας, είναι πραγματικά απορίας άξιο πώς ο 44χρονος Elon Musk καταφέρνει και κοιμάται γύρω στις 6 ώρες την ημέρα, όπως λέει ο ίδιος.

Η καφεΐνη και η επιθυμία του να κατακτήσει η ανθρωπότητα τον πλανήτη Άρη είναι τα τα δύο πράγματα που τον αναζωογονούν, σημειώνει για τον Musk ο συγγραφέας Max Chafkin σε ένα προφίλ που επιχείρησε να του κάνει.

Ο Musk, που μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στη SpaceX και την Tesla Motors, έχει εξελίξει στο μέγιστο αυτό που λέμε multitasking. Στέλνει email ενώ μιλάει στο τηλέφωνο, κάνει meeting και ταυτόχρονα απαντά σε σημαντικές κλήσεις ή στέλνει μηνύματα στα παιδιά του.

Αν και επισήμως δεν κάθεται πάνω από 15 ώρες στη δουλειά σε καθημερινή βάση, έχει δηλώσει πως δεν σταματά ποτέ να δουλεύει. Έτσι η ικανότητά του να κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα τον βοηθά να γλιτώνει πολύτιμο χρόνο.

_______________________

   Πηγή: askmen.com